Wie zijn wij

 

 
img_0209-1

Mijn naam is Ditte van Dulst (1963) en ik ben Troostcoach (verlies- en rouwbegeleider). Daarnaast ben ik part-time werkzaam als HR Manager bij een ICT bedrijf.
Nadat wij in 2004 definitief ongewild kinderloos bleven, ben ik mij gaan oriënteren op een andere invulling van mijn leven. In eerste instantie dacht ik deze gevonden te hebben als Uitvaartbegeleider. In dit werk ontdekte ik dat ik graag intensiever en langduriger met mensen in rouw wil meelopen. Daarom ben ik mij gaan specialiseren in verlies- en rouwbegeleiding. Als Troostcoach begeleid ik mensen met allerlei vormen van verlies: geliefden, kinderwens, werk, gezondheid etc. Vanuit mijn eigen ervaring wil ik graag een steuntje in de rug zijn voor mensen. Mijn doel is om mensen te begeleiden naar het moment waarop ze weer zin in het leven gaan ervaren. Mijn manier van werken kenmerkt zich door warme betrokkenheid en luisteren zonder oordeel. Ik leef met je mee en zie wie je bent.
Na het afronden van een universitaire opleiding ‘Europese Studies’ heb ik een P&O opleiding gevolgd. In 2006 heb ik de opleiding tot Uitvaartbegeleider gedaan bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle. Tijdens deze opleiding werd ook uitgebreid aandacht besteed aan het rouwproces en de begeleiding van mensen. Ik heb mij hierna verder ontwikkeld door het volgen van de Practitioner NLP, TA en Systemisch werk (2009) en NLP Master Practitioner Coaching en Leiderschap (2010). Samen met Diana heb ik een training via de Elisabeth Kűbler-Ross (EKR) Stichting gevolgd, in het kader van het thema leven-sterven-rouw en verliesverwerking (2010). Ik ben assistent-trainer geweest bij een Practitioner NLP opleiding. Bij het Expertisecentrum Omgaan met Verlies heb ik de training Verlies in beeld gevolgd (2013). In 2014: Verdiepend schrijven en rouw (Buro Nazorg). 2015: Professioneel begeleiden bij verlies 1 (Jakob van Wielink)


img_3403

Mijn naam is Diana van der Wal (voorheen Van den Bijtel) (1961)

Sinds 2008 ben ik werkzaam als zelfstandig coach. Mijn missie en passie liggen, zowel binnen mijn huidige werkzaamheden als in mijn eigen praktijk, bij het ondersteunen van mensen in hun ontwikkel- en/of rouwproces en het (her)vinden van hun eigen kracht en mogelijkheden.

Tevens ben ik werkzaam bij het ROC Mondriaan als interne zorg- en begeleidingsspecialist voor studenten van diverse opleidingen en als docent omgangskunde. Hiervoor heb ik jarenlang gewerkt als opleidingsfunctionaris bij de afdeling beroeps- en bedrijfsopleidingen in een groot opleidingsziekenhuis. Mijn hoofdtaken waren coachen/trainen en intervisiebegeleiding van medewerkers. Tijdens de beginperiode van dit werk heb ik mijn 2e graad onderwijsbevoegdheid behaald. Van oorsprong ben ik verpleegkundige en heb zeer ruime ervaringen in diverse zorg- en begeleidingstrajecten opgedaan.


Rond 1995 werd ik geconfronteerd met onze onvervulde kinderwens. Tijdens deze moeilijke periode van verwerken en het maken van (andere) keuzes heb ik juist in deze periode een heel bewuste keuze gemaakt om mij binnen mijn werk te richten op de Jeugdgezondheidszorg (HBO Maatschappelijke Gezondheidszorg). Toentertijd heb ik ruim 7 jaar met heel veel plezier ervaring opgedaan als freelance trainer sociale vaardigheden voor jonge kinderen en pubers.

 

Wat scholing en persoonlijke ontwikkeling betreft ben ik graag actief om up tot date te blijven. Ik heb de volgende relevante opleidingen gevolgd: post HBO Coaching en Consultancy (2008), Practitioner NLP, TA en Systemisch werk (2009) en NLP Master Practitioner Coaching en Leiderschap (2010). Eind 2010 heb ik, samen met Ditte, een training via de Elisabeth Kűbler-Ross (EKR) Stichting gevolgd, in het kader het thema leven-sterven-rouw en verliesverwerking. N.a.v. deze training ben ik vrijwilliger geweest bij deze stichting. In 2012 heb ik diverse trainingen gevolgd, waaronder: Vrouwelijk Leiderschap, Leiderschap en teamontwikkeling, Leiderschap en contracten (Phoenix Opleidingen) en Masterclass Actiemetaforen (van Kempen Impuls). In 2014: Verdiepend schrijven en rouw (Buro Nazorg), training Rouw en rouwverwerking (Phoenix) en 5-daagse Geweldloze communicatie (Ai-opener). 2015: Professioneel begeleiden bij verlies 1 (Jakob van Wielink) 2018:Training 'Ik kan niet tegen mijn verlies' en Labyrinthoss Rouwkwartet.